Calamari a la romana - Jamie Oliver

Postat de andaoana in Fructe de mare
18 Sep 2013 | 9388 vizualizari
Calamari a la romana - Jamie Oliver

Calamarii sunt gustosi , asta daca va plac fructele de mare . Aceasta reteta este din cartea lui Jamie Oliver . Am vazut multe variante pentru calamari , dar ..eu asta o pregatesc la ocazii :)

Ingrediente

  • -0.5 kg rondele calamari congelati
  • -250 ml bere
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • - faina
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .

Pregatim aluatul :

-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .

-adaugam berea amestecand in continuare

-punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite  

 Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit .

Pe aragaz  punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei , lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el ).

Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte ) , ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.

Se pot servi ca si aperitiv sau ca si masa principala . Eu ii folosesc pe post de aperitiv alaturi de un sos cu usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari a la romana - Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Postat de gurita_ta2005

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....

Citeste continuarea

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de mihaelar63

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2013, 14:18
BUNI
la 18.09.2013, 14:23
ce buni sunt!!!!
la 18.09.2013, 14:27
la 18.09.2013, 14:31
Imi plac
la 18.09.2013, 14:34

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking