Ingrediente
- calcan decapitat si curatat 200 g,
- legume combinate ( fasole verde, galbena, conopida, ardei gars rosu, morcovi, mazare, ciuperci champignon) 100 g,
- sare iodata,
- piper proaspat macinat,
- rozmarin proaspat,
- sos de wortchester,
- zeama de lamaie,
- vin alb demisec 250 ml.,
- condimente de peste de la Kotani,
- ulei de masline
Mod de preparare
Legumele se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, putin vin, se asezoneaza de sare si piper, apoi se pun in cuptorul preincins, cca. 10 minute la foc mediu. Intre timp, pestele se asezoneaza cu condimente ptr peste de la Kotani, si se lasa la rece cca. 10 minute. Dupa ce legumele s-au prefiert se adauga pestele, deasupra se presara rozmarin tocat marunt, ulei de masline, sos de wortchester, restul de vin alb demisec, si se pune din la cuptor ptr cca. 15 minute la foc mic, neacoperit. dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se acopera cu foaie de pergament si se mai lasa la inabusit cca. 5 minute. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|