Caltabosi a la Pana

Postat de panacris in Mezel de casa
21 Dec 2011 | 18050 vizualizari
Caltabosi a la Pana

Dupa carnati, urmeaza so caltabosii! Reteta o am de la mama mea, preluata din mosi stramosi. Cantitate ingredientelor depinde de gustul fiecaruia!!!!

Ingrediente

  • limba porc 1 bucata,
  • 1 kg orez,
  • 1 cap de porc,
  • ficat de porc 1 bucata,
  • inima de porc1 bucata,
  • plamanul de porc 1 bucata,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
  • ienibahar
  • mate groase (intestine),

Mod de preparare

Orezul spalat se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara . Limba, capul, ficatul, inima si plamanul se fierbe separat in apa cu sare, piper boabe. Dupa s/au fiert  toate maruntaiele le scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plaman, il portionam si apoi il dam prin masina de tocat carne.  Amestecam tocatura cu orezul fiert, codimentam cu sare, piper, cimbru (nu prea mult numai cat sa ii simtim discret gustul) si ienibahar.

Se pun gogoloase din amestec in carnatar si se umple in intestinele spalate. Umplutura trebuie lasata mai moale in intestin adica nu trebuie indesata foarte tare. Din 20 in 20 de cm rasucim matul (intestinul) in care punem umplutura si apoi la capat il legam cu sfoara.

Intre timp intr-un vas mai mare se pune la fiert apa cu sare. Luam apoi caltabosii si ii asezam in vasul unde fierbe apa si la foc mic ii lasam la oparit 2-3 minute dupa ce da din nou in clocot apa.

Se scot si se pun la zvantat. Se prajesc in putin ulei , dar se pot coace si in tava de la cuptor si se servesc cu salata de varza murata, hrean sau castraveti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi a la Pana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Slanina cu boia fiarta in moare

Postat de panacris

Slanina cu boia fiarta in moare

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se...

Citeste continuarea

Pastramă din mușchiuleț de porc

Postat de panacris

Pastramă din mușchiuleț de porc

Se face o marinadă din toate ingredientele enumerate mai sus. Se pune mușchiluețul la marinat în amestec și se lasă la rece, acoperit de marinadă 48 de ore. După cele 48 de ore, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2011, 19:57
astia sunt preferati mei
la 21.12.2011, 20:11
Eeee..ai si ajutoare... Bravo!
la 21.12.2011, 20:13
uite ca la noi caltabosii sunt altfel, matele se umplu cu compozitie de sarmale si se fierb in zeama cu condimente, pe foc.
Ce ai prezentat tu aici seamana cu leberbusul nostru, doar ca nu punem orez....
"Cate bordeie, atatea obicee ", vorba aia...
la 21.12.2011, 20:14
Mersik Miha si Sufletista! Cel mic mereu ma ajuta la bucatarie! Decat sa invete mai bine ma ajuta pe mine
la 21.12.2011, 20:14
cu asa ajutoare treaba se face repede

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking