Canelloni cu spanac și ricotta

Postat de Alina26 in Cannelloni
18 Dec 2014 | 4500 vizualizari
Canelloni cu spanac și ricotta

Ingrediente

  • 250g foi pentru lasagnie
  • 500g spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 3lg ulei de măsline
  • 300g ricotta
  • 2 lg parmezan
  • 2 oua
  • sare
  • Sos Beschamel:
  • 30g unt+1lg ulei de măsline
  • 5-6 lg faina
  • 500ml lapte
  • nucșoară

Mod de preparare

Tocam si calim ceapa in ulei de măsline pana devine transparenta. Adaugam spanacul di lăsăm la foc mic, cu un capac pana scade toata apa.Lasam sa raceasca. Punem apa cu sare la fiert.Cand incepe sa fiarba punem pasta, dupa ce s-a fiert,le scoatem in apa rece. Amestecam intr-un bol spanacul, ricotta, parmezanul,oua, putina nucșoară si dam deoparte.

Pregătim sosul Beschamel. Punem untul la topit cu ulei de măsline, adaugam faina treptat amestecand cu un tel, apoi incet incet punem laptele continuând sa amestecam.Punem putina nucșoară. Lasam sa fiarba 10-15 minute. Pe masa de lucru luam o foaie de lasagnie o taiem in doua, punem o lingura plina de compozitie,dupa care le rasucim.Continuam pana terminati toata compoziția. Le punem intr-o tava unsa cu 2-3linguri de sos Beschamel. Pe deasupra punem tot sosul Beschamel ramas si parmezan ras. Dam la cuptopt pentru 30-40 de minute până devin aurii.

Pofta buna! !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu spanac și ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Canelloni cu ricotta

Postat de simona72

Canelloni cu ricotta

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...

Citeste continuarea

Cannelloni cu ricotta si spanac

Postat de caroline

Cannelloni cu ricotta si spanac

Spanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere .  Punem o tigaie cu putin ulei ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2014, 10:08
Nebunie combinatia ricotta + spanac
la 18.12.2014, 10:09
Bune!
la 18.12.2014, 10:10
la 18.12.2014, 10:15
: buneee
la 18.12.2014, 10:29

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking