Ingrediente
- o cutie cannelloni de 250 de grame
- 3-400 gr carne tocata amestec porc cu vita
- o ceapa tocata marunt
- usturoi dupa gust taiat marunt
- o ceasca supa de legume
- 200 gr mozzarella
- 300 gr suc de rosii
- 100 ml vin alb
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- Pentru sosul bechamel:
- un cub de unt (40 gr)
- 300 ml de lapte
- 3-4 linguri de faina
- 1 vf cutit nucsoara
- rozmarin
- sare
Mod de preparare
Se pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cind carnea e bine patrunsa se adauga vinul si amesteca pina scade foarte mult. La final punem sucul de rosii, pesmetul si doua linguri de mozzarella rasa. Se amesteca 2-3 minute si apoi se da la racit.
Sosul bechamel:
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina in ploaie si laptele cald amestecindu-l repede pentru a evita formarea cocoloaselor. La final se adauga praful de nucsoara, rozmarinul si sarea.
Se pune putin sos bechamel pe fundul unui vas in care se aseaza un strat de cannelloni umpluti cu compozitia de carne. Pe deasupra se presara mozzarella, urmind alt strat de bechamel, cannelloni, mozzarella… Ultimul strat e de bechamel, peste care se toarna din belsug mozzarella.
Se da la cuptorul incins (200 grade) 30-40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni con carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|