Cannelonni de casa

Postat de ctlina in Cannelloni
20 Mai 2015 | 5568 vizualizari
Cannelonni de casa

Le-am facut pentru prima data ...... super multumita de rezultat, voi face si reface .... in plus am respectat reteta italiana de origine. Pastele cannelloni au origini antice . Inainte pastele erau preparate cu apa, grâu și sare . Se taia aluatul obtinut în dreptunghiuri mari. O dată umplute erau rulate și apoi coapte. Sosul Bolognese este un sos foarte cunoscut din regiunea Bologna . El se bazează , în esență, pe un sos de rosii gătit cu ceapă și carne de vită. Este cunoscut pe plan internațional ca garnitura pentru spaghete, dar aceasta reteta nu corespunde tradiției din regiunea Bologna, unde este folosit în principal ca garnitura pentru pastele tagliatelles, pentru lasagna sau pentru mamaliga .

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 200 g de faina
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura Bolognese:
  • 1 ceapa- 1 catel de usturoi
  • 350 g carne de vită tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 1 cana de apa
  • 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de masline
Pentru sosul béchamel:
  • 3 linguri faina
  • 600 ml de lapte
  • 30g unt
  • 1 lingura cascaval ras
  • Sare și piper
  • + 200 g cascaval ras

Mod de preparare

Ca si la reteta de lasagne de casa avem nevoie de trei preparate:
- paste de lasagne de casă - reteta cu video aici
- umplutura cu carne Bolognese 
- sos Bechamel 

Pregatire aluat:
Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2. 

Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Puteti face aluatul cu mana, asmestecati toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza un aluat apoi framantati cateva minute.
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora. 

Pregatire umplutura Bolognese 

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam carnea si revenim bine.

Adaugati 400 gr de sos de roșii de casa, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute. Scoateți ierburile (dafin, cimbru).

Pregatire sosul béchamel :

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire.

Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul. Sse asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras,  se ia de pe foc si se rezerva.

Pregătire Cannelonni:

Ungem vasul. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos béchamel.

Impartim aluatul in 4. Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou. Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la pozitia 7. Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, o taiem in dreptunghiuri.

Pe fiecare dreptunghi punem o lingura buna de umplutura, rulam si-l depunem in vas.

Repetam procedura cu tot aluatul.

Deasupra punem restul de sos bechamel si restul de sos de rosii de casa.

Se coace la 180 ° C timp de aproximativ 15 min.  Se scoate se presara cascaval ras si se pune din nou la cuptor pentru 15 minute.

Se servesc calde......simple sau cu o salada verde

Poftă bună !!!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelonni de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Canelloni cu ricotta

Postat de simona72

Canelloni cu ricotta

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...

Citeste continuarea

Cannelloni cu carne si cascaval

Postat de Oana

Cannelloni cu carne si cascaval

Penstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2015, 11:58
la 20.05.2015, 12:08
Buni!
la 20.05.2015, 12:15
la 20.05.2015, 12:26
super
la 20.05.2015, 12:37

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking