Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

Postat de mihaelar63 in Paste
2 Mar 2020 | 1746 vizualizari
Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

  Sincer sa  va spun nu vad mare diferenta intre capelletti si tortellini. Doar de  marime. Treaba sta putin altfel. Bine ca avem Wikipedia sa ne lamureasca. Eu am gasit o reteta italieneasca cu sos de praz si jambon. De la acel sos cu praz la pireul cu pastai vazut la restaurant am ajuns la combinatie celor doua. Mor de dragul culorii nu alta. Zic ca se asorteaza cu primavara !!!

Ingrediente

  • 250 gr capelletti umplute cu prosciutto
  • 250 gr pireu de pastai verzi cu praz : https://www.bucataras.ro/retete/pireu-de-pastai-verzi-cu-praz-92516.html
  • 150 gr felii jambon
  • 150 gr jambon de casa
  • 4 linguri ulei masline
  • fasole fiarta si praz verde epentru decor
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
  2. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece.
  3. Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt.
  4. Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant.
  5. Scoateti bucatile de jambon din tigaie cu o paleta.
  6. In aceeasi tigaie fierbinte turnati pireul de pastai si praz sa se incalzeasca.
  7. Diluati pireul cu 100 ml apa calda ca sa se subtieze.
  8. Cand sosul este cald se toarna capelletti in tigaie si se presara deasupra jambonul crocant.
  9. Decorati cu felii de praz si fasole verde. Condimentati cu piper negru macinat.

                                Buon Appetito !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama...

Citeste continuarea

Orecchiette proaspete cu carne si sos de rosii

Postat de gurita_ta2005

Orecchiette proaspete cu carne si sos de rosii

Carnea se taie in bucati mai mici, se pune la prajit in ulei de masline. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert, se condimenteaza dupa gust. Cand carnea e aproape gata, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2020, 21:19
la 02.03.2020, 21:28
capuleti din astia nu vreau, eu cu jambonul sunt prietena...
la 02.03.2020, 21:34
Cleme, dar capeletii sunt umpluți cu prosciutto (un văr de al jambonului! )
la 02.03.2020, 21:35
Bunnn, bunn Mihaela!
la 02.03.2020, 21:48
Madam Cleme ,avem portie dubla de jambon

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking