Ingrediente
- 250 gr capelletti umplute cu prosciutto
- 250 gr pireu de pastai verzi cu praz : https://www.bucataras.ro/retete/pireu-de-pastai-verzi-cu-praz-92516.html
- 150 gr felii jambon
- 150 gr jambon de casa
- 4 linguri ulei masline
- fasole fiarta si praz verde epentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
- Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece.
- Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt.
- Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant.
- Scoateti bucatile de jambon din tigaie cu o paleta.
- In aceeasi tigaie fierbinte turnati pireul de pastai si praz sa se incalzeasca.
- Diluati pireul cu 100 ml apa calda ca sa se subtieze.
- Cand sosul este cald se toarna capelletti in tigaie si se presara deasupra jambonul crocant.
- Decorati cu felii de praz si fasole verde. Condimentati cu piper negru macinat.
Buon Appetito !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|