Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)

Postat de gatiticuspor in Mancaruri cu carne
15 Oct 2012 | 4192 vizualizari
Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)

Pana sa ajung sa locuiesc in Marea Britanie nu am combinat niciodata carnatii cu piure-ul de cartofi si nu as fii crezut ca am sa o fac vreodata, dar de cum am gustat aceasta minunatie am devenit dependenta...intradevar simplu si delicios.

Ingrediente

  • 6 carnati proaspeti (daca sunt mari folositi doar trei)
  • 3 cartofi potriviti
  • 200 g fasole verde (sau orice legume preferati, ori puteti servi fara legume)
  • unt si lapte pentru piure dupa gust
  • o ceapa
  • 2 cuburi condiment vita diluate intr-o cana apa calduta
  • o lingura faina
  • o lingurita otet balsamic
  • sare si piper

Mod de preparare

Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie.

Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea verde taiata fasii de asemenea in apa cu putina sare.

Aceasta reteta se serveste cu un gravy de ceapa, pentru prepararea acestuia tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugati supa de vita (obtinuta din cuburile diluate) si lasati sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-un castron amestecati lingura de faina cu 2 linguri de apa rece pana ce obtineti o pasta fara cocoloase apoi adaugati cateva linguri din supa de vita fierbinte. Turnati amestecul  peste gravy si lasati sa fiarba pana ce acesta se ingroasa, potriviti de sare si piper. Din pacate pentru gravy am uitat sa fac poze (m-am grabit sa asez repede pe farfurie ca ne era o foame...:P)

Cand cartofii s-au fiert, scurgeti apa ramasa, adaugati untul si cateva linguri lapte apoi pasati cartofii cu o paleta pentru piure sau  cu o furculita.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui marinate

Postat de Mutulica

Pulpe de pui marinate

  Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu rozmarin

Postat de mirela0911

Pulpa de miel cu rozmarin

Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2012, 16:40
ce bine arata
la 15.10.2012, 16:45
Buna, mancarea ta!
la 15.10.2012, 16:53
multumesc mult!!!
la 15.10.2012, 17:01
interesant!
la 15.10.2012, 18:43

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking