Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)

Postat de gatiticuspor in Mancaruri cu carne
15 Oct 2012 | 4228 vizualizari
Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)

Pana sa ajung sa locuiesc in Marea Britanie nu am combinat niciodata carnatii cu piure-ul de cartofi si nu as fii crezut ca am sa o fac vreodata, dar de cum am gustat aceasta minunatie am devenit dependenta...intradevar simplu si delicios.

Ingrediente

  • 6 carnati proaspeti (daca sunt mari folositi doar trei)
  • 3 cartofi potriviti
  • 200 g fasole verde (sau orice legume preferati, ori puteti servi fara legume)
  • unt si lapte pentru piure dupa gust
  • o ceapa
  • 2 cuburi condiment vita diluate intr-o cana apa calduta
  • o lingura faina
  • o lingurita otet balsamic
  • sare si piper

Mod de preparare

Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie.

Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea verde taiata fasii de asemenea in apa cu putina sare.

Aceasta reteta se serveste cu un gravy de ceapa, pentru prepararea acestuia tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugati supa de vita (obtinuta din cuburile diluate) si lasati sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-un castron amestecati lingura de faina cu 2 linguri de apa rece pana ce obtineti o pasta fara cocoloase apoi adaugati cateva linguri din supa de vita fierbinte. Turnati amestecul  peste gravy si lasati sa fiarba pana ce acesta se ingroasa, potriviti de sare si piper. Din pacate pentru gravy am uitat sa fac poze (m-am grabit sa asez repede pe farfurie ca ne era o foame...:P)

Cand cartofii s-au fiert, scurgeti apa ramasa, adaugati untul si cateva linguri lapte apoi pasati cartofii cu o paleta pentru piure sau  cu o furculita.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar: Ceapa verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca rondele, iar mararul spalat se toaca marunt, marunt....

Citeste continuarea

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Postat de mirela0911

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2012, 16:40
ce bine arata
la 15.10.2012, 16:45
Buna, mancarea ta!
la 15.10.2012, 16:53
multumesc mult!!!
la 15.10.2012, 17:01
interesant!
la 15.10.2012, 18:43

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking