Cârnaţi de casă

Postat de Zamfira in Mezel de casa
29 Ian 2013 | 21853 vizualizari
Cârnaţi de casă

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc (nici prea grasă, nici prea slabă)
  • 2-3 caţei de usturoi
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru, enibahar

Mod de preparare

Se dezosează carnea şi se taie cubuleţe. Se dă prin maşina de tocat, prin sită nu foarte deasă. Se pune sare şi piper după gust. Adăugaţi doi-trei căţei de usturoi, pisaţi bine cu un pic de sare şi puţină apă. Nu uitaţi să puneţi cimbru şi enibahar după gust şi o lingură de boia. Se frământă cu mâna carnea cu mirodeniile, turnând doua-trei linguri de apă rece. Astfel, carnea pentru cârnati este gata. Se ia maşina de tocat, se scoate sita şi cuţitul, se adaptează pâlnia specială pentru umplut cârnaţi. Curăţaţi maţele bine, adică le spălaţi în mai multe ape, le întoarceţi şi iar le spălaţi. Maţele se freacă apoi cu bucăţi de lămâie, cu coajă cu tot. Se pun maţele pe pâlnie, adunate la un loc. Se bagă carnea în maşină şi se începe umplerea cârnaţilor. Cu o mână se învârte manivela maşinii, iar cu cealată se ţine strâns între degete capătul maţului, ca să nu iasă tocătura afară. 

Se potriveşte cu mâna din când în când, astfel ca maţul să nu se îndoaie şi nici să nu capete umflături. De asemenea, când este necesar, se mai adaugă carne în maşina de tocat. La sfârşit se ia un băţ curat, se aşează undeva afară (la ţară se aşează sub streaşina casei), iar pe aceasta se aşează cârnaţii, pentru a se zvânta, o parte din cârnaţi se pot afuma, dar la fel de bine se pot consuma şi cruzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnaţi de casă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fantezie de purcel

Postat de MotanLaOale

Fantezie de purcel

Iata cum se prepara Fantezie de purcel Carnea se taie bucati potrivite mai mici.  Carnatii se taie la 2 cm.  Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi si carnati de casa

Postat de mihaelar63

Tocana de cartofi si carnati de casa

Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 18:27
Pfoaaaa, hai sa ne mutam la Brasov
la 29.01.2013, 18:27
Buni.
la 29.01.2013, 18:28
O daaa...asa ceva da! Arata imbietor pentru pofticiosi!
la 29.01.2013, 18:29
tare mult imi plac
la 29.01.2013, 18:31
După ultima recomandare făcută de medicul meu de familie, cel puţin la două zile, de două ori pe zi trebuie să consum aşa ceva

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking