Carne de la gratar pe paine

Postat de Iuliaj in Mancaruri cu carne
28 Iul 2014 | 3064 vizualizari
Carne de la gratar pe paine

Cum e perioada grătarelor şi mie îmi place foarte mult gustul "de fum", de fiecare dată când facem grătar fac cantităţi mai mari decât am putea mânca atunci. Cu ceea ce rămâne pregătesc tot felul de sosuri, tocane sau ceva rapid, ca reţeta de astăzi. Cea mai grea parte a reţetei ăsteia a fost să-i găsesc un nume (după cum se vede, numele este şi foarte inspirat :)) ).Şi spun asta doar pentru a sublinia cât de uşor e de preparat. Pentru carne nu pot da cantitatea exactă, deoarece îmi era atât de foame încât nu am mai avut răbdare să o cântăresc ;).

Ingrediente

  • Carne de la/pe grătar
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 ceapă roşie
  • 5 roşii cherry
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 lipii
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri iaurt
  • o legătură mică de pătrunjel verde

Mod de preparare

Punem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute.
Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne pentru 3-5 minute.
Dăm usturoiul pe răzătoarea mică şi îl amestecăm cu iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Tăiem ceapă julien.
Tăiem roşiile cherry în patru.
Scoatem lipiile din cuptor, le ungem pe fiecare cu câte o linguriţă ulei de masile. Peste fiecare lipie punem câte o lingură din iaurtul cu usturoi întinzând-o pe toată suprafaţa lipiei, jumătate din cantitatea de carne, ceapă şi roşii. La sfârşit, "ornăm" cu restul de iaurt.

Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de la gratar pe paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Mititei sau mici la gratar

Postat de anisoara

Mititei sau mici la gratar

Se cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati  si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat. Se adauga toate ingredientele, fara supa...

Citeste continuarea

Mic dejun

Postat de silvianart

Mic dejun

Felia de paine am prajit-o, am taiat-o in triunghi, rosiilor le-am dat luciu, in tigaie cu ulei, am incalzit gratarelul (ramas de seara trecuta), stropit cu putin otet, pulverizat, nu mult, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2014, 15:56
la 28.07.2014, 15:59
la 28.07.2014, 16:09
la 28.07.2014, 16:11
super idee!!!
la 28.07.2014, 17:10
Ai putea sa-i spui de exemplu sandvis campenesc [ adica facut in urma graarelii in camp liber ] . Se intampla si la mine asa ceva . Am ramas cu carnaciori prajiti si am improvizat un fel de cartofi frantuzesti la tigaie .In Asemenea cazuri cand esti in pana de denumiri , e bun un mic ajutor

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking