Carne de porc a portugheza

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
31 Oct 2014 | 6082 vizualizari
Carne de porc a portugheza

Inca o mancare traditionala de pe aici, ideala iarna cu muraturi.

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de porc
  • sare, piper, untura de porc(2 linguri)
  • 2 linguri pasta de ardei ; putin sos piri-piri, 2 pahare de vin alb
  • putin cimbru proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 500 gr cartofi
  • 150 gr masline negre
  • 250 gr muraturi asortate
  • o legatura de coriandru verde
  • 1 ardei iute (optional)

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a prepara mancarea.

Cartofii se curata si se taie cubulete potrivit de mari.

 Muraturile se toaca marunt . Trebuie sa contina castraveti, gogosar si conopida, arpagic eventual.

 Intr-o tigaie punem untura si adaugam carnea (fara marinata) Lasam sa se prajeasca bine pe toate partile cca 5-7 minute. Cand scade lichidul si devin rumene bucatile de carne turnam marinata de pe carne si lasam sa se prajeasca pana scade de tot zeama. 

 Intre timp prajim cartofii si cand sunt aurii ii scoatem intr.un vas. Este bine sa se termine deodata cu carnea . Deci adaugam cartofii prajiti peste carnea din tigaie , apoi adaugam muraturile maruntite, si amestecam usor, avand grija sa nu zdrobim cartofii. Gustam de piper si picant . Adaugam si masline si stingem focul Presarsam cu generozitate cu  coriandru. Este foarte important sa folositi coriandrul verde deoarece ii da o aroma extraordinara.

Nu uitati vinul rosul alaturi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc a portugheza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza calita cu afumatura

Postat de Valclaudia

Varza calita cu afumatura

Ceapa si ardeii se curata, se toaca si se calesc cateva minute. Adaugam varza spalata si tocata la cutit, afumatura clatita sub jet de apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper...

Citeste continuarea

Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

Postat de reisnaor_2006

Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

        Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 31.10.2014, 12:29
Super mancarica!!
la 31.10.2014, 12:35
buna
la 31.10.2014, 13:36
la 31.10.2014, 14:03
ce buna trebuie sa fie
la 31.10.2014, 14:41
Bună

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking