Carne de vita brezata in legume

Postat de anisoara in Vita
26 Iun 2010 | 39733 vizualizari
Carne de vita brezata in legume

Aici voi descrie o reteta de baza a prepararii carnii de vita foarte gustoasa, iar pe urma am sa expun diferite retete, in baza acestui preparat de vita.Puteti prepara o cantitate mai mare de carne de vita ( oricum ea necesita un timp mai indelungat de preparare) iar pe urma in decursul saptamanii o combinati cu diferite produse si veti avea diferite bucate delicioase pe masa si intr-un timp foarte scurt. Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid, ( nu mare, ca la fierbere).De obicei, mai intai alimentele sunt prajite in putin ulei,pentru a obtine o crusta maronie,care da un aspect frumos carnii si un gust bun mancarii.Sosul format in urma brezarii se foloseste alaturi de carne. sursa am gasit-o pe blogul Brandusei. Multumesc.

Ingrediente

  • carne de vita- 1 kg  
  • ardei rosu- 1 buc.
  • morcov- 1 buc.  
  • ceapa - 1buc.  
  • ulei - 80 ml
  • condimente :
  • frunza de dafin - 2
  • piper aromat in boabe
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.

Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine.  Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.

 Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac ( nu pe deplin acoperit). Din cand in cand , amestecam cu o lingura de lemn.

Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa si carnea se rumeneste, se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele  bine si se rumenesc impreuna ,cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie.  Se prajeste sub capac.

Se adauga o lingurita rasa  de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa , se amesteca bine si se acopera sub capac . Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fiarba apa, se da focul incet ( din 10 liniute gradate la 3 ) . La aceasta temperatura se lasa sa fiarba carnea cu legumele , timp de 20 de minute.

Dupa acest timp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine , gustati carnea ( calitatea carnii- depinde de anii care i-a avut animalul ) ,in functie de carne, va dura mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest timp. Se adauga  jumate de pahar de apa ,si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana , se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se obtine  o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita brezata in legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura aromata de vitel cu cartofi

Postat de mihaelar63

Friptura aromata de vitel cu cartofi

Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la...

Citeste continuarea

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2010, 14:31
cat de bine arata..... eu ma cam feresc de carnea de vita ca e cam tare si atoasa. nu stiu daca am mancat vreodata preparata in asa fel sa ma impresioneze..... dar ce ai pregatit tu aici arata senzational, poate o sa incerc si eu.... pacat ca nu pot da decat 5 furculite.....
la 26.06.2010, 14:54
mmmmm
la 26.06.2010, 15:40
recunosc ca nu ma dau in vant dupa carnea de vita insa pentru aspect nu pot sa iti dau decat nota maxima!arata minunat!
la 26.06.2010, 16:17
sincer nici eu nu prea folosesc carnea de vita ............stiu pacat ca e mai sanatoasa insa ,,,,,,,,,,,,,,,am sa incerc ,arata foarte bine 5 furuc
la 26.06.2010, 16:18
5 furcu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking