Se taie carnea in cuburi de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte puteti folosi o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.
Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine. Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.
Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac ( nu pe deplin acoperit). Din cand in cand , amestecam cu o lingura de lemn.
Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa si carnea se rumeneste, se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele bine si se rumenesc impreuna ,cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie. Se prajeste sub capac.
Se adauga o lingurita rasa de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa , se amesteca bine si se acopera sub capac . Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fiarba apa, se da focul incet ( din 10 liniute gradate la 3 ) . La aceasta temperatura se lasa sa fiarba carnea cu legumele , timp de 20 de minute.
Dupa acest timp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine , gustati carnea ( calitatea carnii- depinde de anii care i-a avut animalul ) ,in functie de carne, va dura mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest timp. Se adauga jumate de pahar de apa ,si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana , se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se obtine o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.