Ingrediente
- 250 gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1-2 fire de ceapa verde
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 1-2 catei de usturoi
- putin ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita miere (optional)
- 1 lingurita gochujang (cel putin sau dupa gust) - pasta de ardei iute
- 1 lingurita gochugaru - fulgi de ardei iute
Mod de preparare
Ceapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul de susan. Se lucreaza compozitia si se lasa deoparte. Eu am lasat-o doar cat am pregatit orezul,dar se poate si mai indelungat.
Se infierbanta o tigaie,adaugam putin ulei,apoi punem compozitia si amestecam din cand in cand. Daca nu este tocata foarte marunt,mai puteti adauga apa.
Cand este gata,adaugam gochujang si gochugaru si amestecam bine. Data viitoare,as mai presara niste ceapa verde tocata inainte de a servi.
Se serveste cu orez alb simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne tocata in stil korean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|