Ingrediente
- 1 kg- 1,5 kg cartofi ( asta depinde de cat de numeroasa e familia : ) )
- 2 pahare iaurt ( ceva mai cremos, mai gras)
- 1 ceapa rosie
- zeama unei lamai
- 1 legatura marar
- sare, piper
- cateva linguri ulei masline
Mod de preparare
1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii infoliem in staniol, fie procedam cum am facut eu:
spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de sarma) apoi ii lasam la uscat; intr-o tava incapatoare aruncam asa in gluma cartofii curati , ii stropim cu vreo 2-3 linguri de ulei de masline, presaram niste sare grunjoasa peste si ii dam apoi la cuptor cca 40-50 minute! simplu de tot, nu?
2. Intre timp pregatim si sosul de iaurt astfel: tocam ceapa marunt , mararul si le punem intr-un bol incapator peste 1-2 borcanele de iaurt cremos, apoi adaugam si zeama de o lamaie, amestecam totul bine pana la omogenizare , iar la final, potrivim de sare si piper! p.s: pentru o aroma si mai intensa putem adauga si 2 catei de usturoi ( eu asa am facut he he) ! Sosul astfel obtinut se da la frigider cca jumate de ora- cat timp cartofii sunt la copt- astfel incat sa se imbine aromele!
3. Cartofiorii fierbinti se servesc cu sos rece de iaurt!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|