Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)

Postat de jolygina in Pui
12 Noi 2010 | 8947 vizualizari
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)

ceva foarte rapid care nu necesita multa munca , despre vanilia olteneasca asa ii spunem noi la crema de usturoi cu smantana asa o alintam noi olteni care o prepara aproape la orice fel de mancare

Ingrediente

  • 300g aripioare de pui
  • 300g cartofi de prajit ,eu am folosit albi
  • condimende pentru pui
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri samantana
  • sare

Mod de preparare

se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute

Se dau la cuptor cam 30-45 min la foc moderat ,cam pana incep sa se rumeneasca

Intre timp pregatim usturoiul

Curatam usturoiul si il pisam bine pana devine ca o crema ,il mai frecam putin cu sare dupa care adaugam smantana si amestecam bine ,mai adaugam o lingura, doua cu apa si amestecam bine pana se omogenizeaza

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pui cu legume in sos de smantana

Postat de mirela0911

Pui cu legume in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba. Se...

Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de oanapl

Papricas de pui

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2010, 16:45
daca-s prima o lingura de ''vanilie'' olteneasca.. si nu trebuie sa refuzi ca-s olteancaaaa
la 12.11.2010, 17:34
ce bun e cu usturoi
la 12.11.2010, 18:42
bun puiul.............da' maine
la 12.11.2010, 18:47
la 12.11.2010, 18:49
vanilie olteneasca? super... e vanilia mea favorita

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking