Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor

Postat de Adi75 in Mancaruri cu carne
11 Mai 2014 | 9660 vizualizari
Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 400 g carnat de casa
  • 5 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g parmigiano
  • 150 ml smantana sau iaurt
  • putin unt sau margarina ptr tapetat tava
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul.

Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema . 

Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pana incep sa se rumeneasca .

Dupa ce s-au racit cartofii se dau prin razatoarea mare si se pun in tava deja tapetata cu unt sau margarina , se pun peste stratul de cartofi si ouale date tot prin razatoare se pune sare si piper dupa gust. Asezam si o parte din carnatul prajit apoi punem crema de smantana, presaram jumatate din cascavalul razuit si jumatate din parmigiano,  apoi mai punem inca un strat de cartofi, oua, carnat, crema de smantana si restul de cascaval si parmigiano. 

Se da la cuptorul bine incins la o temperatura de 170 grade 25-30 minute

Se servesc calzi dar sunt buni si reci, noi am mancat cu ultimele gogonele ce aveam . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de cartofi cu carnati

Postat de MotanLaOale

Tocana de cartofi cu carnati

Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie. Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.   Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de...

Citeste continuarea

Friptura pentru Mos Craciun

Postat de katty

Friptura pentru Mos Craciun

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2014, 10:12
la 11.05.2014, 10:35
Buni tsre "x
la 11.05.2014, 11:15
Un preparat satios!
la 11.05.2014, 11:30
MotanLaOale , babi5 , Buni
la 11.05.2014, 11:37
Buni.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking