Ingrediente
- 1 kg cartofi (4-5 cartofi)
- 800 g carne de porc (puteti folosi si alt tip de carne)
- puteti folosi orice tip de carne preferata
- 2 cepe
- 100 g ulei de masline (sau de floarea soarelui)
- 1/2 lingurite piper
- 1/2 lingurite chimen
- 1 lingurite boia de ardei rosu dulce
- 100 g Gouda
Mod de preparare
Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii.
Ceapa se curata si se taie solzisori.
Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen.
Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile.
Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si se amesteca totul foarte bine. (Nu se pune sare si bulion peste cartofi ca sa nu se intareasca.)
Se pune folie de aluminiu peste tava (preferabil adanca), in asa astfel incat folia sa acopere marginile tavii.
Se aseaza cartofii si carnea in tava. Se acopera bine cartofii cu folie si se dau la cuptorul preincins la foc mediu (aprox.180°C) pentru cca 1h si 30 min-2h.
Se verifica cartofi dupa 1h si 30 min daca sunt copti. Cand sunt copti se desface folia si se sareaza.
Am ras gouda si am pus pe deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|