Cartofi cu cascaval/ branza, preparati la microunde

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
16 Apr 2010 | 11282 vizualizari
Cartofi cu cascaval/ branza, preparati la microunde

Usor, rapid si gustos !

Ingrediente

  • 1,5 kg. cartofi
  • 50 g. unt ( sau ulei de masline)
  • 200 g. cascaval si/sau branza
  • marar, patrunjel
  • delikat

Mod de preparare

       Cartofii taiati cubulete se pun intr-un vas special pentru microunde ( sau de yena ), se presara cu putin delikat si cubulete de unt, se acopera si se pun la microunde cca. 15 min. ( Eu am cuptor de 900W si pun cate 5 minute, amestecand cartofii intre reprizele de fiert, pentru a evita uscarea celor de deasupra).

       Cand sunt fierti se acopera cu cascaval sau branza rasa si verdeata tocata. Se acopera si se mai dau 1 minut la cuptor.

       Se scoate capacul cu grija, sa nu te friga aburii, apoi se amesteca continutul pentru ca pasta formata sa cuprinda toti cartofii .

       Se servesc calzi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu cascaval/ branza, preparati la microunde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

Postat de gurita_ta2005

Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se...

Citeste continuarea

Aperitiv scovergi

Postat de gicuta69

Aperitiv scovergi

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 20:48
interesant mai faceam si eu cartofi la microunde in vas de iena cu capac dar l-am scapat pe jos(cu ocazia asta mi-am nenorocit si frigiderul ca am zgariat smaltul de pe frigider cu cioburi de la castron intr-un haaal) si de atunci nu mi-am mai achizitionat altul.
imi placeau si mie cartofii asa la microunde.
la 16.04.2010, 21:01
Eu am vas dintr-un plastic special pentru microunde, e un fel de vas sub presiune, face sa nu se usuce mancarea
la 16.04.2010, 21:41
nu am facut niciodata la microunde...par a fi buni
la 16.04.2010, 21:58
Da, sunt excelenti! Cartofii se fierb in sucul propriu, care impreuna cu untul si cascavalul ras formeaza o pasta alba delicioasa.
la 19.04.2010, 13:17
deci cartofii nu trebuiesc fierti inainte de ai baga in microunde?

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking