Ingrediente
- 800 g cartofi
- 100 g mozzarella
- 150 g sunca
- 300 g sos de rosii
- 4 linguri parmezan ras
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura capere
- oregan
- sare
- piper
- ulei de masline
- unt
Mod de preparare
Se fierb cartofii si se scot din apa cand nu sunt moi dar un pic mai compacti pentru a putea fi taiati.
Se pune sosul de rosii intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga oregano si capere. Lasati pe foc cam 10 minute , amestecand din cand in cand.
Se pun pe fundul unui vas termorezistent 2 linguri din sosul de rosii pregatit, se aseaza un strat de felii de cartofi si deasupra un strat de rosii. Deasupra se pune sunca (in cuburi sau fasii , cum va place) si se acopera cu un strat de mozzarella (sau cascaval , alta branza dupa placere ) .
Se repeta cu un alt strat ca mai sus si se termina cu cartofii. Ungeti cu unt topit amestecat cu putin ulei si acoperiti cu parmezan ras.
Coaceti la 170° pentru aproximativ 30 minute (in cuptorul meu se face in 15/20 minute)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|