Ingrediente
- PENTRU ALUAT
- 250 g faina
- 150 g unt
- 150 g spanac proaspat
- 1 ou
- sare
- PENTRU UMPLUTURA
- 400 g cartofi
- 4 rosii cherry
- 1 ceapa verde
- 100 g sunca presata
- 3 oua
- ulei
- 1 dovlecel verde
- nucsoara (optional)
- sare si piper
- mozzarella
- parmigiano reggiano
Mod de preparare
ALUAT
Curata spanacul si fierbel 4 minute .Strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.Mixeaza spanacul pana cand obtii un pure.Adauga faina ,untul rece taiat cubulete ,oul si putina sare.Mixeaza totul impreuna ,pana se omogenizeaza totul.Pune aluatul intr-un bol si pune-l la frigider ,pentru aproximativ 2 ore.
UMPLUTURA
Pune cartofii la fiert.
Intr-o tigaie antiaderenta pune dovlecelul taiat rondele fine cu putin ulei de masline si lasa-l la foc medio pana cand vezi ca se rumeneste putin .
Intinde aluatul cu facaletul si formeaza o foaie (nici groasa ,nici subtire ).Pune-o intr-o tava rotunda joasa si inteapa cu furculita toata suprafata .
primul strat : dovlecelul
al doilea strat : sunca presata
al treilea strat : mozzarella taiata cubulete
al patrulea strat : cartofii fierti taiati rondele
ultimul strat : ouale batute cu sare ,piper,parmigiano ras si nucsoara daca iti place.La sfarsit pui rosiile.
Cu aluatul ce a ramas adorneaza tarta cum iti place
Pune tarta la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 - 50 minute.
Depinde de cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|