Cartofi cu smantana in doua moduri
Postat de bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2013 | 9043 vizualizari
De curand mi-am cumparat Cartea de bucate a Silviei Jurcovan si rasfoind prin ea, am gasit o sumedenie de retete pe care planuiesc sa le incerc, desigur cu aportul personal la fiecare reteta, cu adaos de condimente, ingrediente in plus si ... un final delicios... Pentru ca n-am mai gatit demult cu cartofi, deoarece prefer orezul, pastele sau cuscus-ul, am ales azi doua preparate simple cu cartofi, fara prea multe dichisuri si complicatii.
Am pregatit cartofi cu smantana, gatiti in doua feluri: la cuptor si ca si salata.
Cartofii cu smantana la cuptor pot fi un deliciu pentru lacto-vegetarieni, dar nu numai, iar salata de cartofi cu smantana merge perfect ca si garnitura la peste pane, piept de pui pane, sau chiar si servita individual.
Pentru ca demult n-am mai scris la rubrica Stiati ca... cu bucurie va relatez azi cateva cuvinte despre Piperul Sichuan: este bogat in uleiuri esentiale care stimuleaza digestia. Face parte din ingredientele care se adauga intr-un amestec japonez de sapte condimente denumit Sichimi Togarashi alaturi de chili, coaja de portocale uscate, seminte de mac, susan negru, tamarind si alge de mare zdrobite. Amestecul este foarte iute si se foloseste in preparatele asiatice drept condiment la masa. Se asorteaza perfect cu pestele, carnea de porc, pui si rata, iar preparatele se asezoneaza cu putin timp inainte de servire pentru a nu-si pierde aroma. Este usor mai iute decat piperul obisnuit.