Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci

Postat de mimmi in Mancaruri de post
12 Mar 2019 | 2995 vizualizari
Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci

Retete de post creative  

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci, dolofani si sanatosi
  • Pentru sote-ul de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lingura sos de chilli
  • Pentru sosul de avocado:
  • 1 avocado mare, copt bine
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • suc de lamaie
  • sare, piper
  • Frunze de patrunjel

Mod de preparare

Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime.

Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor.

Condimentam cu sare si piper, ii stropim cu ulei de masline si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.

Ii dam la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana intra usor furculita ii ei si devin moi.

Intre timp pregatim sote-ul :

Curatam legumele de coaja.

Ciupercile si ardeiul le taiem felii, morcovul il dam pe razatoarea mare.

Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt.

Incingem 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si calim legumele.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Daca ciupercile nu lasa destula apa, adaugam noi 1/2 pahar de apa si lasam sa fiarba totul cca. 15-20 minute, pana sunt gatite legumele.

La sfarsit adaugam o lingura sos de chilli si amestecam.

Pentru sosul de avocado, pisam cu o furculita avocado, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper si suc de lamaie dupa gust.

Cand sunt copti cartofii, ii scoatem din tava si cu o furculita apasam usor miezul pentru a forma "o gropita" in care adaugam sote-ul de ciuperci.

Servim cu sosul de avocado si patrunjel proaspat tocat marunt .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de fasole pastai

Postat de mirela0911

Mancare de fasole pastai

Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune...

Citeste continuarea

Salata de dovlecei (de post)

Postat de katty

Salata de dovlecei (de post)

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare. Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 12.03.2019, 11:03
la 12.03.2019, 11:18
Cred ca sunt tare buni!
la 12.03.2019, 14:26
Deliciosi!
la 12.03.2019, 16:54
la 12.03.2019, 17:04

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking