Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci

Postat de mimmi in Mancaruri de post
12 Mar 2019 | 2940 vizualizari
Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci

Retete de post creative  

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci, dolofani si sanatosi
  • Pentru sote-ul de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lingura sos de chilli
  • Pentru sosul de avocado:
  • 1 avocado mare, copt bine
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • suc de lamaie
  • sare, piper
  • Frunze de patrunjel

Mod de preparare

Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime.

Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor.

Condimentam cu sare si piper, ii stropim cu ulei de masline si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.

Ii dam la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana intra usor furculita ii ei si devin moi.

Intre timp pregatim sote-ul :

Curatam legumele de coaja.

Ciupercile si ardeiul le taiem felii, morcovul il dam pe razatoarea mare.

Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt.

Incingem 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si calim legumele.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Daca ciupercile nu lasa destula apa, adaugam noi 1/2 pahar de apa si lasam sa fiarba totul cca. 15-20 minute, pana sunt gatite legumele.

La sfarsit adaugam o lingura sos de chilli si amestecam.

Pentru sosul de avocado, pisam cu o furculita avocado, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper si suc de lamaie dupa gust.

Cand sunt copti cartofii, ii scoatem din tava si cu o furculita apasam usor miezul pentru a forma "o gropita" in care adaugam sote-ul de ciuperci.

Servim cu sosul de avocado si patrunjel proaspat tocat marunt .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Pate din linte rosie

Postat de rocsi_1612

Pate din linte rosie

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la...

Citeste continuarea

Foietaj cu ciuperci - de post

Postat de mirela0911

Foietaj cu ciuperci - de post

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici.  Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2019, 11:03
la 12.03.2019, 11:18
Cred ca sunt tare buni!
la 12.03.2019, 14:26
Deliciosi!
la 12.03.2019, 16:54
la 12.03.2019, 17:04

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking