Ingrediente
- cartofi rosii 1000 g.
- oua 6 bucati
- unt 50 g.
- pesmet
- cascaval 100 g.
- smantana 50 ml.
- sare iodata
Mod de preparare
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari.
Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas termorezistent, tapetat cu unt si pesmet. Se aseaza primul strat de cartofi, apoi un strat de oua, cascaval ras si smantana. Se fac mai multe straturi pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de oua, cascaval si smantana. Cuptorul se incinge in prealabil, se introduce vasul si se lasa la copt cca. 15 minute, pana se rumeneste deasupra.
Se serveste cu salata verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|