Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 4 linguri pline cu mustar
- 1 praf piper
- jumatate de lingurita sare
- 1 lingurita rasa cu marar uscat
- jumatate de lingurita patrunjel uscat
- 1 praf de busuioc
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam mustarul cu sare,piper,mararul,patrunjelul,busuioc,uleiul ,zeama de lamaie si usturoiul pisat. Invartim energic pana obtinem o pasta. Daca este prea groasa mai punem 2-3 linguri de apa rece.
Dupa ce cartofii au fiert pe 3 sferturi ii scurgem de apa si ii lasam 1-2 minute sa se racoreasca. Adaugam sosul de mustar peste ei si ii invartim usor cu o paleta ca sa nu ii sfaramam. Punem intr-o tava hartie de copt ,apoi punem cartofii acolo.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ii lasam acolo pana prind o crusta usor aurie. Cand sunt gata ii scoatem si servim.
Sa aveti pofta!!
Sursa de inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|