Cartofi "in pijama"

Postat de Lia1 in Mancaruri de post
19 Aug 2013 | 7801 vizualizari
Cartofi "in pijama"

I-am gatit de multe ori, o singura data am incercat cu cartofi rosii dar n-au iesit prea ok, tot mi se parea ca nu se faceau si i-am lasat prea mult, s-au scorojit. Asa ca, recomand pe cei galbeni. Bucuria mea este ca nu se fac in ulei ci la cuptor pe hartie de copt, nu sunt unsurosi. Raman pufosi inauntru si usor crocanti la exterior. Multumesc "e-retete.ro" pt. ... reteta. Am schimbat un pic proportia la condimente dupa placul nostru si i-am decojit ... totusi ... Sunt buni si ca mancare de post alaturi de salata sau muraturi.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mici (pot fi lasati cu coaja daca in prealabil au fost bine curatati cu un buret de sarma)
  • 4 linguri malai
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 priza chilli
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un castronel amestecati 4 linguri malai+1/2 lingurita sare+1 priza chilli+1/2 lingurita usturoi pudra+1 lingurita cu varf boia dulce. Se omogenizeaza amestecul uscat. Preincalziti cuptorul!

Cartofii se spala, se decojesc, si se taie felii pe lung, in 6. Se pun cartofii intr-o casoleta cu capac sau oala. Se toarna peste cartofi 2 linguri ulei. Se pune capacul si se scutura bine ca sa se unga fiecare felie cu ulei (sau amestecati-i cu o lingura). Amestecul uscat se toarna in "ploaie" peste cartofi.
Se scutura vasul cu cartofi sa se acopere toate feliile. Se aseaza apoi intr-un singur strat (cu coaja in jos-barcuta) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor la 250C pentru 25-45 minute.  Se servesc imediat, reci nu mai sunt la fel de buni ... ca orice cartof reincalzit, dealtfel.

Savurati cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "in pijama"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi

Postat de oanapl

Ciorba de cartofi

Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la...

Citeste continuarea

Chiftele de soia

Postat de Ina

Chiftele de soia

Punem la fiert 1,5 litri  apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2013, 19:22
Ce bine arata!
la 19.08.2013, 19:29
Angelina, aratatu ca aratatu dar nu te mai opresti din mancat
la 19.08.2013, 19:33
la 19.08.2013, 19:40
: ce fainm
la 19.08.2013, 19:44
foarte fain!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking