Cartofi in straturi cu carne si branza feta

Postat de AnyCostescu in Porc
5 Aug 2014 | 3579 vizualizari
Cartofi in straturi cu carne si branza feta

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardel gras
  • 1 tija telina
  • 100 g bulion de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • usturoi
  • ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel
  • 250 g branza feta
  • unt pentru uns vasul

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit.

Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul.

Dupa ce carnea isi schimba culoarea iar vinul e evaporat aproape complet , punem bulionul, usturoi pisat, piper si sare dupa gust si mai lasam la foc mic vreo 10 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand:)

la sfarsit adaugam patrunjel tocat.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem feliute.

Ungem un vas yena cu unt si punem un rand de cartofi, un rand de feta,un rand de carne,  si continuam la fel cu urmatorul rand, astfel incat ultimul rand sa fie de branza feta.

Introducem vasul in cuptorul incins pentru circa 30 minute.

Noi am servit cu muraturi , dar merge foarte bine si cu sosuri sau salate :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi cu carne si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Postat de Valclaudia

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...

Citeste continuarea

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2014, 12:54
vreau si eu o portie
la 05.08.2014, 12:56
anca te astept cu drag
la 05.08.2014, 13:01
deliciosi
la 05.08.2014, 13:17
Chiar daca sunt satul tot mananc o portie
la 05.08.2014, 13:17

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking