Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan.

Postat de pip69 in Aperitive / Garnituri
12 Iul 2014 | 11606 vizualizari
Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan.

Ceva delicios pentru un mic dejun sau o garnitura.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 foaie dafin
  • 2 oua
  • 6 boabe coriandru
  • un varf de cutit de rozmarin (pudra)
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de piper
  • un varf de cutit de menta (pudra)
  • 100 gr. cascaval ras
  • 50 gr. parmezan ras
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-un vas apa cu sare si o frunza de dafin. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete mai marisoare. Dupa ce apa incepe sa fiarba se pun cartofii sa fiarba aproximativ 20 - 30 minute.

Acum intr-un vas bateti cele 2 oua si incorporati ingredientele (cele 6 boabe de coriandru - pe care le-ati pisat intr-un mojar, rozmarinul, sarea, piperul, menta) mai puneti si 50 gr. de cascaval, parmezanul si putin ulei de masline.

Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgeti de apa si ii incorporati in vasul cu ouale batute. Apoi tot amestecul il turnati intr-un vas termorezistent sau o tavita pregatita in prealabil cu hartie de copt. Peste tot amestecul dumneavoastra presarati restul de cascaval ras si tavita o introduceti in cuptorul preincalzit pentru alte 20 – 30 minute, pana cand observati ca pe deasupra cascavalul incepe sa-si schimbe culoarea.

Se poate servi atat rece cat si cald.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2014, 15:14
la 12.07.2014, 16:47
imi e foame
la 12.07.2014, 20:58
Destul de aromat șase boabe de coriandru, mi se pare cam mult Dar poate mă înșel De probat, apoi de comentat
la 12.07.2014, 23:40
Am preparat-o de 3 ori pana acum si atat mie cat si familiei mele chiar ne-a placut. Sincer.
la 13.07.2014, 00:54

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking