Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 1 foaie dafin
- 2 oua
- 6 boabe coriandru
- un varf de cutit de rozmarin (pudra)
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de piper
- un varf de cutit de menta (pudra)
- 100 gr. cascaval ras
- 50 gr. parmezan ras
- putin ulei de masline
Mod de preparare
Se pune la fiert intr-un vas apa cu sare si o frunza de dafin. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete mai marisoare. Dupa ce apa incepe sa fiarba se pun cartofii sa fiarba aproximativ 20 - 30 minute.
Acum intr-un vas bateti cele 2 oua si incorporati ingredientele (cele 6 boabe de coriandru - pe care le-ati pisat intr-un mojar, rozmarinul, sarea, piperul, menta) mai puneti si 50 gr. de cascaval, parmezanul si putin ulei de masline.
Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgeti de apa si ii incorporati in vasul cu ouale batute. Apoi tot amestecul il turnati intr-un vas termorezistent sau o tavita pregatita in prealabil cu hartie de copt. Peste tot amestecul dumneavoastra presarati restul de cascaval ras si tavita o introduceti in cuptorul preincalzit pentru alte 20 – 30 minute, pana cand observati ca pe deasupra cascavalul incepe sa-si schimbe culoarea.
Se poate servi atat rece cat si cald.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|