Ingrediente
- 0,5 kg de spanac proaspăt
- 1 ceapă mare (roșie)
- ulei pentru călit ceapa și spanacul
- 1 pahar de apă (100ml)
- sare
- piper
- 4 cartofi
- condimente (sare, piper, boia, hot & spicy)
- Pentru mujdei:
- 4 căței de usturoi
- sare
- 1 lingură de ulei
- câteva picături de oțet
- câteva picături de apă
Mod de preparare
Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, până devine transparentă.
Spanacul se alege, se spală în mai multe ape, se taie și se pune la călit, peste ceapă. Se adaugă un pahar de apă și se lasă la topit, la foc mic.
Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie rondele (groase cam de 5-6 mm) și se condimentează. Se lasă cartofii câteva minute cu aceste condimente, până ce încep să lase apă.
Se pune tigaia grill pe foc și când se încălzește se pun în ea rondelele de cartofi, care se coc la foc mic, ca să se pătrundă și să se rumenească frumos pe ambele fețe.
Se face un mujdei pufos din 4 căței de usturoi pisați mărunt și amestecați cu sare. Se mixează bine încorporând uleiul, puțin câte puțin. Când mujdeiul capătă consistență, se adaugă oțetul și la urmă, apa.
Când spanacul a scăzut și s-a legat ca un pireu, se ia cratița de pe aragaz și se poate monta farfuria, cu spanac, rondelele de cartofi coapte la grill și cu mujdeiul pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la grill, cu spanac si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|