Cartofi la grill, cu spanac si usturoi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
24 Noi 2017 | 4209 vizualizari
Cartofi la grill, cu spanac si usturoi

Ce bună este mâncarea de spanac, în post! Iar ca garnitură, am gândit că nimic nu este mai bun decât niște rondele de cartofi, coapte la grill și cu un mujdei pufos de usturoi...

Ingrediente

  • 0,5 kg de spanac proaspăt
  • 1 ceapă mare (roșie)
  • ulei pentru călit ceapa și spanacul
  • 1 pahar de apă (100ml)
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi
  • condimente (sare, piper, boia, hot & spicy)
  • Pentru mujdei:
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • 1 lingură de ulei
  • câteva picături de oțet
  • câteva picături de apă

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, până devine transparentă.

Spanacul se alege, se spală în mai multe ape, se taie și se pune la călit, peste ceapă. Se adaugă un pahar de apă și se lasă la topit, la foc mic.

Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie rondele (groase cam de 5-6 mm) și se condimentează. Se lasă cartofii câteva minute cu aceste condimente, până ce încep să lase apă.

Se pune tigaia grill pe foc și când se încălzește se pun în ea rondelele de cartofi, care se coc la foc mic, ca să se pătrundă și să se rumenească frumos pe ambele fețe.

Se face un mujdei pufos din 4 căței de usturoi pisați mărunt și amestecați cu sare. Se mixează bine încorporând uleiul, puțin câte puțin. Când mujdeiul capătă consistență, se adaugă oțetul și la urmă, apa.

Când spanacul a scăzut și s-a legat ca un pireu, se ia cratița de pe aragaz și se poate monta farfuria, cu spanac, rondelele de cartofi coapte la grill și cu mujdeiul pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la grill, cu spanac si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Placinte cu halva si paste...de post

Postat de Angelica

Placinte cu halva si paste...de post

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa: 1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea. 2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2017, 18:14
D
la 24.11.2017, 18:54
la 24.11.2017, 19:16
Mulțumesc frumos, Ionela!
la 24.11.2017, 19:16
Mulțumesc frumos, Katty!
la 24.11.2017, 19:41

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking