Cartofi noi cu masline

Postat de miha in Mancaruri de post
11 Iun 2010 | 4673 vizualizari
Cartofi noi cu masline

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 200 g rosii decojite (din conserva)
  • 100 g masline
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • rozmarin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.

Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile tocate marunt sau date prin blender, apoi maslinele. Se dau cateva clocote, se adauga cartofii, se pune un pahar de apa si se lasa la fiert pana scade lichidul  si sosul ajunge la consistenta dorita. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza cu rozmarin.

La sfarsit se pune verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.

Se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de cartofi noi cu iaurt

Postat de rocsi_1612

Salata de cartofi noi cu iaurt

Spalati cartofii, ii radeti de coaja. In functie de cat de mari sunt, ii lasati intregi, ii taiati pe jumatate sau in sferturi, sa fie cuburi mai mari. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si...

Citeste continuarea

Cartofi noi in sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Cartofi noi in sos de rosii

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2010, 15:33
Fuga, fuga! sa fiu prima!
la 11.06.2010, 17:19
Doamne, ce bine arata! 5
la 11.06.2010, 17:53
arata minunat 5 furci
la 11.06.2010, 18:45
cat de bine arata
la 12.06.2010, 07:28
ce aroma trebuie sa aiba !!! si arata parca ar fi auriti

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking