Cartofi noi si ciuperci cu "ciocolata"

Postat de MIUTA in Mancaruri de post
9 Mar 2011 | 5299 vizualizari
Cartofi noi si ciuperci cu "ciocolata"

Acest fel de mancare se poate consuma in zilele de post catolic,unde e permis consumul de lapte,oua,smantana si cascaval.Noi le numim ciuperci cu ciocolata deoarece cascavalul pus deasupra ciupercilor in cuptor capata culoarea ciocolatei.

Ingrediente

  • 3 bucati ceapa
  • un ardei kapia
  • 4 linguri zacusca de ciuperci
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml lapte
  • o lingura faina
  • 150 g smantana
  • 10 ciuperci
  • cascaval ras
  • 100 g unt
  • patrunjel verde tocat
  • sare,piper
  • ulei

Mod de preparare

Se curata ciupercile champinion si se spala.Intr-un vas de yena se pune putin ulei pe fundul vasului si se aseaza palariile ciupercilor.Intr-o tigaie se caleste o ceapa si coditele de ciuperci toate tocate marunt.Cand a scazut apa din ele se pune patrunjel verde,sare si piper.Se opreste focul si se da tigaia la o parte pentru 10 minute.Cand s-a mai racorit compozitia se sparge deasupra un ou,se pun condimente si se amesteca repede un minut.Cu aceasta compozite se umplu ciupercile iar deasupra lor se pune cascaval ras.Printre ciuperci se pune cubulete de unt si 50 g smantana.Se pun ciupercile la cuptor pentru 40 minute.

 Intre timp ne ocupam de cartofi.Se pune la calit in ulei 2 bucati ceapa tocate fin.Se adauga ardeiul tocat marunt si zacusca de ciuperci.Se caleste cateva minute la foc mic si se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete.Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic sub capac fara sa se adauge apa.Cand sunt gata cartofii se sting cu o lingura de faina amestecata cu lapte.Se pune patrunjel verde,piper si smantana 100 g.Se lasa pe foc inca cateva minute amestecand usor sa nu se lege.Cartofii se servesc alaturi de ciuperci cu"ciocolata" si muraturi.Este o mancare de post delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi si ciuperci cu "ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza noua calita

Postat de ralu_ca

Varza noua calita

Varza am curatat-o de frunzele care nu aratau foarte bine, am trecut-o prin jet de apa si am tocat-o marunt dupa care am pus sare si am "framantat-o" bine. Intr-o cratita am turnat o...

Citeste continuarea

Pilaf cu praz si masline

Postat de panacris

Pilaf cu praz si masline

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 18:16
ce m-ai pacalit asta e ca si "scoicile mele"
la 09.03.2011, 18:23
ce bine arata au aparut deja cartofii noi gata iarna
la 09.03.2011, 18:31
Cartofi noi , deja ???
Ce usor e postul la voi ...
la 09.03.2011, 18:51
interesant ..cat despre post...la mine nu-i cazul...eu nu tin ....da vreau o portie dein mancarica ta ca e buna
la 09.03.2011, 18:56
tare bine arata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking