Legume de vara in sos dulce acrisor

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
21 Iul 2010 | 6992 vizualizari
Legume de vara in sos dulce acrisor

Am pregatit in mare graba aceasta reteta de legume de vara care a iesit foarte buna, aromata si lejera exact pe placul meu. Pentru ca nu eram pregatita sa o postez nici nu am facut pozele pas cu pas dar rezultatul final m-a facut sa imi schimb parerea asa ca va impartasesc reteta.

Ingrediente

  • Avem nevoie pt 2 portii de :
  • 300 grame de fasole verde,
  • 150 grame de ciuperci aromate ( eu am pus ciuperci de padure combinate galbiori, hribi, champinioane maro),
  • 2 cartofi noi taiati rondele,
  • o lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de sos dulce acrisor.

Mod de preparare

 Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara  foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider.

 Preparare : punem fasolea verde si ciupercile taiate bucati mai mari intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Le lasam putin la caramelizat si apoi condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert la foc foarte mic timp de 10-15  minute ( mai lasa apa si ciupercile si nu o sa scada apa foarte repede) adaugam apoi  rondelele de cartofi si mai lasam 5 minute sa se patrunda si cartofii. La sfarsit adaugam 2 linguri de sos dulce acrisor si mai dregem cu condimente daca este cazul. Mai lasam la foc mic un minut si amestecam cu grija cu o spatula mare sa nu zdrobim cartofii. Se pot servi atat simple cat si cu garnitura de orez, eu le-am servit simple decorate cu cimbru verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura de post cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura de post cu mere

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare. Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram...

Citeste continuarea

Chiftele din ovaz si quinoa

Postat de Ela68

Chiftele din ovaz si quinoa

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2010, 12:50
gata ai trecut la gatit....
la 21.07.2010, 12:52
Numai nuna pe caldura asta.
la 21.07.2010, 12:52
Multumesc
la 21.07.2010, 12:53
Ela am ajuns in bucataria mea mi-a fost dor de ea, sincer vb.
la 21.07.2010, 13:00
Bine ai revenit!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking