Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!

Postat de puideom150 in Mancaruri de post
27 Feb 2011 | 24408 vizualizari
Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!

Seara buna... :-) Astazi m-am gandit sa trec repejor in miezul problemei, fara sa va mai tin la povesti... pe deoparte pentru ca sunt oleaca obosit (am fost la serviciu din zori si pana-n...seara :-)) pe de alta parte...ce s-ar putea spune despre niste bieti cartofi prajiti... Ca sunt hipercalorigeni si nu fac bine la silueta... Pfff... Cui ii pasa!!! Sunt gustosi si gata! ;-) Iar daca sunt consumati cu moderatie, cred ca nu fac rau nimanui... :-) Asadar, fuguta in piata sa cautam niste cartofi mai inciripati si, daca mai este posibil la vremea asta, cu coaja cat mai subtire si la treaba ! Avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5-6 cartofi rotofei
  • un pumn de scobitori... Ciudat, nu-i asa? :-)) Parca astea nu se mancau... :-p
  • ulei pentru prajit
  • sare sau orice condiment va face placere
  • un cutit bun, nu scump ci doar cu lama mai subtire si care sa taie...brici
  • si, ingredientul principal: putina rabdare...

Mod de preparare

Cartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i curatati de coaja. Daca nu ati gasit ceea ce trebuie, ori asteptati sa apara cartofii noi ori ii curatati pe cei pe care ii aveti cu un cutit economic ca sa-si pastreze cat mai bine forma naturala. Apoi,cu rabdare,  taiati felii cat mai subtiri posibil. Pentru operatiunea asta ar fi buna si o razatoare gen mandolina dar folositi-o cu mare atentie... Eu am o asemenea razatoare dar pentru ca mi s-a intamplat de doua ori sa-mi ia si... smaltul :-)) de pe degete m-am vindecat si mi-am cumparat doua- trei cutite bune... Ma simt mai in siguranta asa!!! ;-) Dar, sa continuam. Feliile rezultate se scufunda in apa rece si cand ati terminat de taiat toti cartofii...sau cand v-ati plictisit, va apucati de facut floricele. Din capetele mai groase care au ramas taiati cate un bastonas in jurul caruia se vor rasuci feliutele cele mai subtiri.Indoiti o felie de cartof in jurul bastonasului central si strangeti cu doua degete. Mai puneti o feliuta si in partea opusa apoi fixati totul cu o scobitoare, avand grija ca aceasta sa treaca prin capetele "petalelor" rezultate si prin bagheta centrala. Asta a fost inceputul. Apoi nu mai aveti de facut decat ca in acelasi mod sa fixati fiecare "petala" a trandafirasului, folosind atatea scobitori cate vor fi necesare. Nu va fie teama. Dupa ce se vor praji, cartofii vor ramane in forma dorita iar cand ii veti monta pe platou veti scoate mare parte din betisoarele ajutatoare, pastrand doar 3-4 pentru fiecare floare rezultata. Trebuie sa va spun ca inainte de prajire...trandafirasul dumneavoastra va semana mai mult cu un arici... :-) Va fi mai mult un manunchi de felii de cartofi impanzit de tepii scobitorilor. Nu conteaza...nu va descurajati si continuati ceea ce ati inceput.

Imi pare foarte rau, ca nu m-am gandit sa fac poze si in timpul lucrului... Nu m-am gandit pe vremea aceea ca o sa incerc vreodata sa povestesc acest lucru si acum regret. Cu 4-5 poze succesive as fi rezolvat problema si s-ar fi inteles cu mult mai multa usurinta. Dar, asta este...Sper sa deduceti ceea ce am vrut sa spun, din cele 3 poze atasate...

Daca unora dintre dumneavoastra o sa vi se para complicat si veti considera ca nu merita munca, sa stiti ca nu e chiar asa... Nu este complicat, daca aveti putina rabdare, iar rezultatul final si mai ales surpriza si incantarea din ochii persoanei  careia ii oferiti un asemenea "aranjament floral gustos" merita un pic de efort... Eu asa cred... :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (88)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de Spanac (Reteta Video)

Postat de Ina75

Mancare de Spanac (Reteta Video)

Pregatim aragazul. Pregatim o cratita mare in care punem apa, adaugam sare si lasam sa fiarba. Tocam ceapa marunt. Taiem rosiile in cubulete mici. Zdrobim usturoiul. Cand apa...

Citeste continuarea

Negresa de post cu seminte de rodie

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu seminte de rodie

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa  mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 23:47
Hai mai ca esti culmea!))
Super! Fara cuvinte. Daca si cartofii prajiti pot arata de gala..
ps. cutitul e tot ingredient
la 27.02.2011, 23:50
super arata
la 27.02.2011, 23:52
Aplauze la scena deschisa... asta inseamna sa vezi frumusete in lucrurile simple...
la 27.02.2011, 23:54
Multumesc Gaby!
Cutitul? Este ingredientul de baza, dupa rabdare... Cred ca lista de ingrediente trebuia sa inceapa cam asa:
"In primul rand aveti nevoie de:
putina rabdare si un cutit bine ascutit...
Apoi..."
la 27.02.2011, 23:55
Multumesc, Ela.

Vezi toate comentariile (88)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking