Ingrediente
- 6-7 cartofi mari frumosi
- o canita de ulei de masline
- o ramurica de rozmarin
- sare dupa gust
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...
http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo
Am spalat cartofii i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6. Secretul spune bucatarul din poveste este sa aiba cat mai multe colturi pentru a ramane cat mai crocanti( da daaa...pot sa confirm...deliciosi).
Coaja nu am aruncat-o ...am pus-o la fiert impreuna cu cartofii intr-un saculet pentru un plus de gust.
Cand sunt aproape gata si incep sa se sfarame la colturi ii luam si-i asezam in strecuratoare.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si tavalim cartofii pe rand avand grija sa treaca peste tot prin ulei.
I-am asezat frumos intr-o tava de Jena si i-am dat la cuptor la 190 grade pentru o ora.
Cu zece minute inainte de a fi gata, le-am pus usturoiul tocat si rozmarinul.
Atat de gustosi....eu i-am servit alaturi de somon la gratar cu crema de usturoi....
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|