Ingrediente
- 3-4 cartofi de mărime medie (cca 500 g)
- 150-200 g cârnat de porc, afumat
- 1-2 cepe
- sare
- piper măcinat
- cimbru măcinat
- oregano
- ulei pentru prăjit ceapa
- 1 linguriță de pesmet
Mod de preparare
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari.
Cârnatul se taie feliuțe și se pune la prăjit în ulei, iar după ce s-a rumenit îl scoatem pe o farfurie. În uleiul și grăsimea rezultată punem la prăjit ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a înmuiat, adaugăm cartofii, cârnatul prăjit și se condimentează după gust. Amestecăm cu grijă, ca să nu sfărâmăm cartofii și punem compoziția într-un vas (am folosit un vas termorezistent) iar pe deasupra presărăm pesmet. Dăm la cuptor cca 15 minute. Se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește cald.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|