Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor

Postat de vasimur in Mancaruri de legume
21 Ian 2018 | 4207 vizualizari
Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor

Sunt gustoși și pot constitui un mic dejun, sau o cină foarte consistentă. Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții mari.

Ingrediente

  • 3-4 cartofi de mărime medie (cca 500 g)
  • 150-200 g cârnat de porc, afumat
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru măcinat
  • oregano
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • 1 linguriță de pesmet

Mod de preparare

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari.

Cârnatul se taie feliuțe și se pune la prăjit în ulei, iar după ce s-a rumenit îl scoatem pe o farfurie. În uleiul și grăsimea rezultată punem la prăjit ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a înmuiat, adaugăm cartofii, cârnatul prăjit și se condimentează după gust. Amestecăm cu grijă, ca să nu sfărâmăm cartofii și punem compoziția într-un vas (am folosit un vas termorezistent) iar pe deasupra presărăm pesmet. Dăm la cuptor cca 15 minute. Se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește cald.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita cu vinete

Postat de gicuta69

Tocanita cu vinete

   Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam  20 de minute, dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.  ...

Citeste continuarea

Fasole pastai pane

Postat de gurita_ta2005

Fasole pastai pane

Fasolea pastai se curata de capete, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita si se lasa circa 10-15 minute. Dupa ce a trecut timpul, se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2018, 11:53
Foarte gustoși și sățioși, mai ales cu o gogonică rozie murată și dulcișoară, așa cum am mâncat eu...!
la 21.01.2018, 12:05
Tare buni!
la 21.01.2018, 12:08
la 21.01.2018, 12:34
Mulțumesc frumos, dragi prieteni!
la 21.01.2018, 12:49
Sunt foarte gustosi, sa va fie de bine!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking