Cartofi taranesti cu varza de bruxelles

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
26 Mar 2010 | 10740 vizualizari
Cartofi taranesti cu varza de bruxelles

O reteta rafinata, o garnitura perfecta pentru carnea de curcan sau rata.

Ingrediente

  • 2 cartofi mari, rosii
  • o mana de varza de bruxelles
  • 4 felii de bacon
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 lingura mustar dijon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala bine, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Varza de bruxelles se curata, se spala si se pune si ea la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, atentie la cartofi, nu trebuie fierti excesiv, sa nu se sfarame. Se pot face si la steamer, aproximativ 10 minute.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele fine. Se pun la calit in putin ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se adauga apoi baconul taiat fasiute si se lasa putin la rumenit. Apoi se pune mustarul si se adauga cartofii si varzucile. Se intorc pe ambele parti pana incep a devina aurii.

I-am mancat alaturi de rulourile de curcan cu hribi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu varza de bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Postat de AlexTeacher

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci

Postat de Irina

Tarta cu ciuperci

Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat. Ceapa am taiat-o pestisor. Ouale le-am batut si amestecat cu smantana. Am aranjat foaia de tarta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2010, 22:34
la 26.03.2010, 22:37
daca e ''taraneasca'' ,atunci sa ma asez , tare imi place!
la 26.03.2010, 23:19
ce bine arata
la 26.03.2010, 23:32
Poftiti, mai am! serviti cu incredere!
la 27.03.2010, 21:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking