Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 150g costita afumata
- 200g branza telemea
- 150g cascaval Delaco ras
- 3 oua
- 150g smantana
- 1 legatura patrunjel
- unt pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba.
Se scurg si se lasa intr-o sita.
Costita se taie in felii subtiri.
Branza si cascavalul se rade.
Se unge o tava cu unt, se pun cartofii scursi si se presara sare si piper.
Se pun feliile de costita si se presara branza.
Ouale se bat cu smantana, sare, piper si se toarna in tava peste branza.
Se presara patrunjel tocat si cascaval pe toata suprafata tavii.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 45-50 minute, pana prinde crusta si se rumeneste frumos.
Dupa ce se odihneste cateva minute se poate servi. Sunt buni si reci.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (67)
|