Ingrediente
- 15 cartofi (cat se poate de egali si marime medie)
- 500 gr telemea Delaco
- 200 gr smantana
- 2 oua
- marar proaspat
- 1 ceapa rosie potrivit ca marime
- 2 ardei galbeni (mai micuti)
- 1 ardei rosu
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- crengute rozmarin
- 1 rosie (pentru decor)
Mod de preparare
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute).
Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una speciala pentru branzeturi) telemeaua si o adaugam la cartofii care i-am scobit, adaugam apoi mararul tocat, ardeiul si ceapa rosie (pe care le-am tocat maruntel) am potrivit de piper, sare nu am mai pus fiindca este telemeaua sarata si am amestecat totul cu un ou. Am umplut barcutele din cartofi, am stropit fiecare cartof cu putin ulei, apoi am pus deasupra fiecaruia smantana pe care am amestecat-o cu un galbenus de ou.
I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand s-au rumenit frumos ii scoatem si se pot servi.
Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|