Ingrediente
- 7 cartofi
- 1\2 ceapa rosie mica
- 150 gr pancetta
- 14 felii branza scamorza
- 80 gr branza tip telemea
- sare
- piper
- ulei de masline
- marar
Mod de preparare
Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute .
Separat ceapa o spalam si o tocam marunt.
Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in cand cu o spatula de lemn. Cand s-au calit oprim focul .
Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.
Taiem cartofii in jumatate pe lung si cu ajutorul unei linguri scobim cartofii pentru a obtine niste barcute. Facem atentie sa nu rupem cartofii.
Cartoful din interior il amestecam bine cu branza tip telemea,pancetta calita cu ceapa,sare,piper dupa gust.
Asezam barcutele de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Umplem fiecare barcuta cu amestecul din tigaie si pe fiecare asezam o felie de scamorza ( daca in casa aveti copii pofticiosi ce '' fura'' cate o felie de branza :)) ... impartiti cele ramase cum am facut eu :)) ) .
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 gr pentru 15-20 minute.
Se servesc calzi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|