Cartofi wedges

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
18 Feb 2014 | 8360 vizualizari
Cartofi wedges

O mare mare bunatate, sper sa va placa si voua, la fel de mult cum ne-au placut si noua! :)

Ingrediente

  • 7 cartofi mari
  • 1 ceasca de ulei( 100 ml) de masline
  • Cate un praf din fiecare condiment:
  • cimbru
  • rozmarin
  • busuioc
  • pudra de usturoi
  • boia dulce
  • turmeric
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • sare de mare
  • piper negru

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari).

Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei se toarna mixul de ulei, usturoi zdrobit, sare si condimente. Se amesteca bine, sa patrunda sosul peste tot.

Asezam in tava o foaie pergament si punem cartofii. Important este sa nu-i suprapunem , sa fie doar unii langa altii.

In 35 de minute la cuptor la 200 de grade sunt gata.

Desigur puteti varia condimentele in functie de gusturile personale. Mie asa imi plac cel mai mult.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi wedges" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....

Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de Constelatialeu

Cartofi wedges

Am curatat cartofii de coaja i-am spalat , apoi i-am taiat in pai mai grosi, i-am uscat pe un servet, apoi am adaugat piper alb cu usturoi, sare si boia, am amestecat bine sa se prinda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2014, 21:05
Preferatii mei daca tot nu mai mananc prajiti
la 18.02.2014, 21:08
sunt excelenti
la 18.02.2014, 21:10
Rocs drag...sunt muuult mai deliciosi decat cei prajiti
la 18.02.2014, 21:10
Ancuta scumpa...sunt chiar excelenti! Va multumesc frumos
la 18.02.2014, 21:11
Eu oricum nu mai mananc de mult timp prajiti, rar cand ii mai fac prietenului, mai gust un pai doar atat..

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking