Cartofi zdrobiți cu spanac

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
30 Ian 2013 | 5856 vizualizari
Cartofi zdrobiți cu spanac

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 450 g spanac,
  • 3+1 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 linguriță boabe de muștar,
  • 1 linguriță chimen măcinat,
  • 1/4 linguriță boia iute,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă. Se taie în bucăți potrivite. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.

Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras).  Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine. Când cartofii sunt gata se scot pe un platou. Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate. După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine. Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.

Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi zdrobiți cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de porc cu spanac si cascaval

Postat de postavaru

Rulouri de porc cu spanac si cascaval

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare, piper si boia. Le lasam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam spanacul si il fierbem 3 minute in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2013, 23:13
fantastica combinatie! araa bine, placeee
la 30.01.2013, 23:35
la 30.01.2013, 23:51
ce buni trebuie sa fie!
la 31.01.2013, 06:38
Ce frumos arată Super
la 31.01.2013, 09:05

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking