Ingrediente
- aproximativ 500 g caș de oaie ( sau orice altă brânză care nu se sfarmă )
- 3 ardei iuți mici
- 9 frunze de mentă proaspătă
- 9 frunze de busuioc proaspăt
- piper roșu măcinat
- 3-4 căței de usturoi ( preferabil usturoi românesc )
- aproximativ 600 ml ulei de măsline ( neapărat extra virgin )
Mod de preparare
Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc.
Rând pe rând am așezat toate ingredientele în borcane, apoi le-am acoperit cu uleiul de măsline.
După ce am închis borcanele, le-am pus la frigider unde le voi păstra preț de 24 de ore; apoi, le mut pe raftul din cămară și aștept prima ocazie pentru a pregăti o savuroasă salată cu brânză marinată. :)
Această brânză poate fi folosită cu succes și pentru pregătirea rapidă a unor bruschete atunci când avem musafiri. O putem folosi și la paste sau așa cum am mai spus, la salate. Din uleiul de măsline rămas, putem obține o vinegretă excelentă dacă-l amestecăm bine cu zeamă de lămâie și un strop de sare de Himalaya.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caș de oaie marinat în stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|