Castraveti in otet

Postat de medioto59 in Conserve
16 Iul 2013 | 3183 vizualizari
Castraveti in otet

Eu dau castraveciorii,cina da friptura?:))

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta nu am cantitati exacte,totul este ochiometric.
  • castraveti ochiometric
  • zahar ochiometric
  • sare ochiometric
  • otet ochiometric
  • morcov ochiometric
  • boabe de mustar ochiometric
  • foi de dafin ochiometric
  • boabe de piper ochiometric
  • flori de marar uscate tot ochiometric
  • Dupa preferinta mai puteti adauga ceapa si usturoi .eu nu am adaugat,prefer fara aceste ingrediente!

Mod de preparare

Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml )
Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate.
In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o lingurita  boabe de piper,2 foi de dafin si cateva rondele de morcov(7-8).Adaugam apoi cate 2 linguri rase de sare,4 linguri rase de zahar si otet cam de 3 degete.Deasupra punem cate o floare de marar uscat.La final se completeaza cu apa rece.
Sigilam cu capac fiecare borcan in parte.
Intr-o cratita ,pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie ,asezam borcanele cu castraveciori. pe care le-am  invelim in ziare sau in prosoape mici de bucatarie astfel incat in timpul fierberii sa nu se atinga  intre ele si sa se sparga..
Adaugam apa rece in cratita ceva mai jos de gatul borcanelor si lasam la foc moderat (circa 15-20 min) pana la schimbarea  culorii castravetilor.
Tragem cratita de pe foc si lasam ca borcanele sa se raceasca in cratita.
Cand s-au racit scoatem borcanele din cratita,le stergem si apoi le depozitam in camara,
Se pot manca dupa circa 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...

Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de AdrianUdrea

Salata de legume cu maioneza

Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 19:56
Să vedem acum cine-ţi moderează ingredientele )
Sper că nu-s exipraţi şi ăştia. nu?
la 16.07.2013, 19:57
padre) ce nebuneala a facut, nu?)
la 16.07.2013, 19:59
Medi, ce unitate de masura!
la 16.07.2013, 20:00
Si friptura unde-i?
Apropo ochiometrul trebuie sa-l luam pe al tau,sau fiecare foloseste ochiometrul din dotare?
la 16.07.2013, 20:00
Gaby, cred că ai de lucru) Iar Medi deja cântă)

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking