Intr-o oala de 5 l. se amesteca otetul,apa,zaharul , sarea si se pun la fiert pana dau in clocot.
Castravetii se curata de codite si restul de floare ramas in varf .
Se spala bine si se lasa la scurs intr-o cratita sau lighean.
Cand solutia da in clocot ii oparim 1-2 minute,pana isi schimba culoarea.
Se scot si se lasa la racit.
Se taie ceapa julien si morcovul rondele.
Borcanele se spalate si sterilizeaza.
Luam fiecare borcan in parte si punem la fundul lui floare de marar,ceapa,morcov.
Asezam castravetii .
Printre ei punem rondele de morcov si ceapa.
In fiecare borcan se pune cate o lingutita de bobe de mustar si piper.
Am pus deasupra a doua floare de marar.
Turnam solutia ramasa si lasam sa se raceasca.
Infiletam capacele si la camara sau boxa cu ele.