Ingrediente
- 4 kg castraveti
- 1 ceapa
- 2-3 catei
- usturoi
- 1 ardei mare kapia
- 1-2 ardei iute (optional)
- 1 legatura marar
- 10 Boabe de piper
- 4 linguri boabe mustar
- 4 linguri sare
- Un pahar ras zahar
- Un 150 ml otet 9%
Mod de preparare
Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator.
Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul se toaca marunt. Usturoiul se toaca dupa preferinte. Se adauga si restul ingredientelor mai putin mustarul pe care o sa-l punem la fundul borcanului.
Amestecam de cateva ori timp de o ora, apoi umplem borcanele spalate si sterilizate in prealabil, tasam sa iasa lichidul la suprafata, acoperind toata suprafata, capsam borcanele cu capace spalate si sterilizate si sterilizam la bain- marie 17 minute de la primul clocot.
Se dau sub patura pana se racesc complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti picanti pentru burgeri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|