Ingrediente
- 500 g fidea subțire ( am folosit Monte Banato)
- 400 g zahăr
- 600 ml apă
- 50 g unt
- 500 g frișcă lichidă
- un pliculeț zahăr vanilat
- o esență de vanilie
Mod de preparare
Am uns tava cu unt ( precizez că am folosit tava de la aragaz), după care am așezat fideaua în strat subțire pe toată suprafața tăvii. Dăm la cuptorul preîncălzit la foc potrivit până se rumenește ușor ( cam 12-15 minute ).
Între timp facem siropul din apă, zahărul, esența și zahărul vanilat. Scoatem tava de la cuptor și turnăm siropul uniform deasupra. Mai dăm tava la cuptor pentru circa 15-20 minute până ce siropul este absorbit de fidea. După ce este gata scoatem tava din cuptor și acoperim cu hârtie de copt pentru a nu se întări și o lăsăm să se răcească.
Între timp batem frișca. După, într-o tavă am pus o parte din fideluță peste care am așezat frișca, iar un strat de fideluță, frișcă și restul de fidea care a mai rămas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|